VOLUNTARIAT

FES-TE VOLUNTARI!

WhatsApp Image 2018-05-07 at 21.07.33

El voluntariat és una activitat social que es fa de manera lliure i solidària, a través d’organitzacions privades i públiques, sense una remuneració econòmica.

El voluntariat és un recurs fonamental de contribució al benestar animal als refugis i centres d’acollida. El voluntariat incrementa els recursos dels refugis de forma inavaluable  i contribueix al seu funcionament diari, a l’èxit de les seves adopcions i sobre tot, contribueix a que els animals dels refugis es sentin menys sols, més estimats i puguin tenir estones d’esbarjo fora de les gàbies.

Si ja ho tens clar, escriu-nos a voluntariat.avdabcn@gmail.com i t’informem.

NECESSITES MÉS MOTIUS PER FER-TE VOLUNTARI/A?voluntari foto 3

 • Col·labores en una tasca social i altruista a la teva comunitat.
 • Ajudes a que els animals engabiats tinguin una vida més digna: surtin a passejar, rebin afecte, socialitzin amb humans i altres animals, superin pors, trobin una llar…
 • És una tasca molt gratificant, els animals et retornen amor incondicional i moments molt divertits!
 • És una experiència on aprens moltes coses dels animals, aprens a treballar en equip, coneixes gent amb els mateixos interessos i, amb sort, trobes també un pelut que t’enamora i que et demana emportar-te’l a casa!
 • Gaudeixes de la natura i d’una activitat diferent a l’aire lliure.
 • Els refugis compten amb recursos humans limitats i els voluntaris i voluntàries són necessaris per garantir l’esbarjo i socialització dels animals. Els animals et necessiten!
 • El voluntariat és una garantia de transparència en la gestió dels centres i vetlla pel manteniment dels nivells de benestar animal.
 • Els voluntaris i voluntàries són una font de publicitat gratuïta pels animals i pel refugi, ajudant a atraure possibles adoptants.
 • El voluntariat salva moltes vides i troba oportunitats pels animals més desfavorits!
 • També et pots oferir com a casa d’acollida per ajudar a que un pelut es recuperi d’un post-operatori, alimentar a biberó uns cadells o acollir durant època de temperatures extremes als més dèbils.

COM FER-TE VOLUNTARI/A D’UNA PROTECTORA/REFUGI

El gran volum d’abandonaments fa que siguin necessaris refugis d’animals per tot arreu del nostre territori. Ben segur que trobaràs un centre a prop que estarà desitjant que els donis un cop de mà!

voluntariat 2

 1. Busca el refugi o centre d’acollida que et sigui més proper. Trobaràs diversos llistats de protectores, per zones, a internet.
 2. Escriu, telefona al refugi seleccionat per saber quins són els requisits per ser voluntari i per tenir més informació sobre horaris del centre i necessitats específiques.
 3. Concertar una visita al refugi per a emplenar el formulari de voluntariat i conèixer les instal·lacions.
 4. Començar la feina! Normalment, els refugis no demanen un compromís horari.

L’Associació de Voluntaris per la Defensa dels Animals de Barcelona és un col·lectiu de voluntaris i voluntàries que pertanyen majoritàriament al CAAC de Barcelona, demana’ns la informació que et calgui, escriu-nos a voluntariat.avdabcn@gmail.com. Per fer-te voluntari del CAAC Barcelona, cal fer una formació prèvia i ser membre d’una Associació de voluntaris que hi tingui conveni.

FES-TE VOLUNTARI, ELS ANIMALS ET NECESSITEN!