DENUNCIA EL MALTRACTAMENT ANIMAL

Per desgràcia, el maltractament animal és comú a la nostra societat. És molt important que persones com tu, ajudin a evitar que un animal segueixi patint.

Qui té un animal sota la seva custòdia, n’ha de tenir cura responent a les necessitats de la seva espècie.  L’animal ha de tenir la possibilitat de poder-se moure mínimament, evitar que tingui condicions indignes o que pateixi qualsevol dany. Ha de rebre una alimentació i cures adequades a la seva raça i una llar que s’adeqüi al seu comportament.

Si ets conscient d’una situació de maltractament animal, sigui quina sigui l’espècie d’animal que el pateix i vols denunciar el seu cas, hi ha uns protocols a seguir i uns passos que esperem poden ajudar als animals en aquesta situació.

Intenta saber de qui son els animals, sovint si parlem amb el propietari de bones maneres intentant cridar l’atenció a la seva consciència, és suficient per canviar els mals hàbits i millorar la situació. El més important és ajudar a l’animal i si anem amb amenaces, podem empitjorar la situació i que les autoritats pertinents arribin massa tard. A vegades una situació familiar puntual, fa que no el pugui tenir en millors condicions i potser si n’és conscient demana ajuda o inclòs cedeix l’animal a una llar que se’n pugui fer càrrec.

Si el propietari no és receptiu i/o el maltractament continua, documenta els fets amb fotografies, vídeos, àudios, declaracions de testimonis… per posar una denúncia per maltractament animal davant els Mossos d’Esquadra o el cos encarregat al teu municipi; guarda sempre còpia de les proves i parla de la Llei de protecció animal. La Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona (OPAB) és qui tramita els expedients a la ciutat.

Si la vida de l’animal corre perill, truca immediatament a les autoritats Policia Municipal 092 o Seprona 062.

També pots acudir a la premsa regional, publicar a les xarxes, cartes al diari… la pressió pública a vegades fa que s’accelerin els casos greus.

Si necessites ajuda o creus que denunciant a través d’una associació, aconseguiràs millors resultats; contacta’ns i intentarem ajudar en el que puguem en cada cas.

També pots consultar amb PACMA a la seva web https://yodenuncio.pacma.es/

Sigues valent! Ells ens necessiten!!