ADOPTA

Per què adoptar i no comprar un animal de companyia?

Al conjunt d’Espanya s’abandonen cada any uns 150.000 animals de companyia:  400 abandonaments al dia que vaguen pels carrers fins la seva mort o fins que són recollits pels centres municipals o associacions protectores privades.

Aquests centres d’acollida i refugis estan desbordats d’animals i a la majoria de comunitats autònomes es sacrifiquen en un termini de poques setmanes si no són adoptats. Les instal·lacions i atencions en aquests centres són força precàries i els provoquen estrès i patiment fins que ALGUNS, tenen la sort de trobar una nova família que els doni una segona oportunitat.

Busques més motius per adoptar? Aquí els tens!

 • Perquè un amic no es compra!
 • Perquè donaràs una segona oportunitat a un animal que està esperant una llar, el salvaràs de la soledat, l’estrès, el trauràs d’un espai fred i petit, inclòs en algunes comunitats, del sacrifici!
 • Perquè són únics i es mereixen un amo únic com tu! N’hi ha de grans, petits, joves, vellets, de raça, mestissos, actius, tranquils, sociables, independents,…
 • Perquè la gran majoria dels animals s’entreguen ja vacunats, xipats i esterilitzats.
 • Perquè no fomentes les fàbriques de cadells, sovint en instal·lacions precàries i amb irregularitats; contribuint així a reduir la superpoblació d’animals i a que les protectores puguin fer-se càrrec d’altres peluts abandonats amb millors condicions.
 • Perquè sovint els animals de refugi ja estan acostumats a viure en una casa i no els has d’ensenyar des del principi com als cadells.
 • Perquè el vincle d’agraïment i amor que estableix un animal adoptat amb la nova família, és molt especial.
 • Perquè pots conèixer un animal que s’adapti a les teves necessitats. Els gossos i gats adults i sèniors no donaran sorpreses, a la protectora ja coneixen el seu temperament i et poden informar i donar pautes.

 

Quins passos has de seguir per adoptar?

 1. Rumia bé quin és el tipus d’animal més adequat pel teu estil de vida i la teva llar. Tingues en compte que els animals són un compromís a llarg termini (inclòs en període de vacances), tenen unes necessitats diàries i comporten certes despeses (menjar, vacunes anuals, imprevistos veterinaris,…)
 2. Cerca a internet els refugis més propers i entra a la seva pàgina web o visita’ls per conèixer els animals. Deixa’t aconsellar pels treballadors, educadors canins del centre o voluntaris que són qui coneixen els animals del centre, per seleccionar els animals que puguin encaixar amb el teu perfil. Guiar-se per l’aparença o anar amb una idea fixa, sovint no és bona idea i no porta bons resultats. Demana passejar amb els animals que creus que poden encaixar amb tu, per conèixer el seu comportament.
 3. Prepara la seva arribada a casa, si cal contacta amb algun educador caní/etòleg que et doni pautes sobre l’adaptació a la nova llar, sobretot si ja tens altres animals o nens petits.
 4. Gaudeix de la seva companyia i del seu amor incondicional per tota la vida!

 adopta foto